wie zijn wij ?

Chai & Bar werd opgericht in 2005 en is een verdeler van grote wijnen, champagnes en sterke dranken, in Brussel en richt zich zowel op particulieren als bedrijven. In zijn winkel-entrepôt (in Fort Jaco), biedt Chai & Bar aan particulieren en ondernemingen een uniek concept gewijd aan het wijngenot :

  • De keuze en de herkomst - 900 nauwkeurig geselecteerde referenties van wijnen, champagnes en sterke dranken vanuit de hele wereld, waaronder een uniek aanbod van 400 grote Bordeaux die rechtstreeks afkomstig zijn van de châteaux.
  • De voorraad - Een buitengewone kelder van 65 000 flessen die bewaard worden aan een constante temperatuur.
  • De prijzen - Het hele jaar door, wijnen aan 5€ maar ook grand crus aan competitieve prijzen.
  • Advies en service - Een team van sommeliers die tot uw dienst staan en levering aan huis over heel België door een vervoerder die gespecialiseerd is in wijn.

 

Chai & Bar is eigendom van DUCLOT, verdeler van fijne wijnen uit Bordeaux met een stock van meerdere miljoenen flessen en grote formaten, rechtstreeks gekocht bij de chateau's en bewaard in de nieuwe magazijnen van 20 000 m2. Het bedrijf werd gesticht in 1886 door Sixte DUCLOT en het bleef zijn naam behouden toen Jean-Pierre Moueix het overnam in 1956.

Wanneer Jean-François Moueix zijn vader opvolgde in 1970, introduceerde hij een nieuwe activiteit, aanvullend bij de handel en export in Frankrijk : de verkoop van wijn aan particulieren, in zijn winkels L'INTENDANT en BADIE (Bordeaux), LA CAVE DU LAFAYETTE GOURMET (Parijs), LA BORDEAUXTHÈQUE (Parijs, in de Galeries Lafayette), CHAI & BAR (Brussel), CHATEAUNET met zijn onlineverkoop en de geassocieerde winkels (ex winkels 3C-CHÂTEAUX CASH & CARRY, Parijs). Tot slot, CHATEAUPRIMEUR die gewijd is aan de online verkoop van de Bordeaux primeurs..

Deze bedrijfsstructuur zorgt ervoor dat er geen tussenpersonen aanwezig zijn tussen de chateau's en de winkels/online verkoop van de groep DUCLOT; hierdoor kan u bij ons altijd de juiste prijs en flessen in perfecte staat terugvinden.

De wijnen uit Bordeaux vormen altijd het hart van de historische handel van DUCLOT. Sinds enkele jaren breidt de groep zijn knowhow uit met fijne wijnen buiten Bordeaux. Ontstaan uit een veeleisende selectie en strenge proeverijen, biedt het gamma nu de mooiste domeinen en de beste wijnmakers van Bourgogne, Rhône, Loire, Champagne... en andere gekende Franse en buitenlandse wijngaarden. Dit aanbod vindt u dus nu bij CHAI & BAR.

DUCLOT vandaag : Jean-François Moueix is voorzitter van de familiale holding VIDELOT, onder andere eigenaar van PETRUS te Pomerol en wordt bijgestaan door zijn zoon Jean Moueix. Sinds maart 2014 staat Ariane Khaida aan het hoofd van DUCLOT; ze voorziet uitstekende vooruitzichten voor de groep op wereldvlak, terwijl ze ware familiale waarden van dit historisch huis absoluut wil blijven behouden.